27.10.06

Cap de setmana de bolets

Aquest cap de setmana passat ha estat de dedicació íntegra a la recol·lecció de bolets!
Una bonic retrobament amb la natura, que, tot i no ser per fer muntanya o escalada, sempre s'agraeix, i més si després en pots gaudir a la cuina...

Divendres vam anar a buscar bolets amb el Xavi a Matadepera, que per cert va ser la meva primera sortida sol amb el cotxe (això de tardar tant a treure's el carnet després fa més il·lusió...). Total, que poca cosa vam trobar...estava tot remenat i ens vam decidir a buscar per un pendent-barranc, però allà nomes vam aconseguir acabar ben esgarrinxats!! Jo no vaig trobar res (de bo) i el xavi va recollir uns quants carlets, que pel que es veu surten en boscos amb alzines.

Sort que amablement me'n va regalar algun, que aixi vaig poder acompanyar el sopar amb un sofregit de ceba i carlets amb all i julivert..boníssim!:)


L'endemà vam marxar de Terrassa a les 6.30 i vam anar a buscar bolets en un bosc proper a Collsuspina, prop de Tona. El bosc era una pineda i estava ple de fredolics, alguna llenega i algun rovelló. En vam trobar moltissims, i vaig provar de fer la sopa de fredolics de la recepta que surt a la mini-guia de bolets...va quedar com a la foto...un pèl espessa, però ben bona!




Tot motivats per la troballa, vam decidir, que l'endemà colliríem trompetes de la mort , així que, després de descobrir que en general necessita alzines, vam buscar amb el Xavi algun mapa on sortissin els tipus d'arbre que hi ha a cada zona del Montseny. Vam trobar un alzinar, prop d'un rierol, i com que aquest bolet necessita estar a prop de rierols vam pensar que era el lloc idoni... però no! Estava pelat de bolets, només vam trobar pinatells i carlets, però de trompeta ni una... uns locals ens van dir que encara era aviat per les trompetes i que n'hi havien més a la muntanya del davant.

Algunes fotos del diumenge, amb l'Albert, la Marta i el Xavi. Ens va fer molt bon dia i el paisatge era preciós. Com podeu veure, ens van seguir uns gossets d'un mas proper durant molta estona
, jo quasi en trepitjo un! També vam veure un pregadéus que va posar per la foto.

Fotos:

0 Comentaris:

Post a Comment

<< Home